Maastopyöräily, laskettelu ja lumilautailu – monilla meistä on rakkaita harrastuksia, joista ikävä kyllä ei pääse Suomessa nauttimaan vuoden ympäri. Sen takia meidän täytyy keksiä parhaat mahdolliset ratkaisut niiden varastoimiseen niin, että ne pysyvät hyvässä kunnossa ja valmiina seuraavaa harrastuskautta varten!
Miten harrastusvälineet sitten kannattaa varastoida? Perehdytään tässä tekstissä muutamaan esimerkkiin erilaisista säilytysratkaisuista, joista voit inspiroitua ja rakentaa juuri sinun tarpeisiisi parhaan ratkaisun – näin rakkaisiin välineisiin ei pääse ruoste puremaan eivätkä ne pyöri kenenkään tiellä.
Näin pyörä vie vähemmän tilaa – oletko tullut ajatelleeksi
Näinhän se on, pyörä on ehkä moottoripyörää seuraavaksi tilaa vievin kauteen ja keliin sitova harrastusvälin. Jos varastossa tai autotallissa ei ole juuri ylimääräistä tilaa, kannattaa pyörä nostaa renkaistaan Sovellan kannatinpariin, joka kestää hieman raskaammankin painon.
Sen lisäksi, että säästät reippaasti tilaa autotallistasi tai varastostasi, maastopyörän nostaminen keulasta helpottaa kausihuollon tekemistä. Maastopyörän ketjut ja rattaat ovat helposti käsiesi ulottuvilla ja hyvässä valaistuksessa. Sano hyvästit kyykyssä nyhräykselle, kipeälle alaselälle ja puutuneille jaloille!
Lumilauta säilyy parhaiten kuivassa ja puhtaana
Lumilaudan luulisi säilyvän melkein millaisissa oloissa tahansa, ovathan ne kuitenkin harrastuskäytössä kovalla koetuksella ja kaikenlaisissa olosuhteissa. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan pitkäksi ajaksi varastoituna lumilauta täytyy ensin valmistella ja sitten varastoida hyvin. Lumilaudan säilytyksessä on syytä ottaa huomioon neljä seikkaa:
1. Irrota
2. Puhdista
3. Ehosta
4. Varastoi
Aivan ensimmäisenä on syytä ottaa lumilaudasta sen siteet irti ja puhdistaa ne perusteellisesti kaikesta liasta ja pölystä, mitä niihin on laskukauden aikana tarttunut. Lisäksi itse laudan putsaaminen on helpompaa, kun siteet eivät ole tiellä. Laita siteen ruuvit ja mutterit talteen Sovellan pientavaralaatikostoihin, josta löydät ne helposti, kun laskukausi alkaa jälleen häämöttää!
Seuraavaksi puhdista itse lauta ja siirry kanttien kunnostukseen. Kun kantit ovat terävät, lauta puhdas ja vahattu on aika laittaa se lautapussiin ja nostaa suoraan hyllylle tai maastopyörän tavoin kannatinpidikkeelle!
Säilö sukset oikein ja nauti seuraavasta kaudesta täysin siemauksin
Kuten lumilauta, myös sukset on hyvä huoltaa, puhdistaa ja varastoida kunnolla ja niin, että ne ovat valmiina seuraavaa kautta varten! Jos ne heittää vain kostean varaston hyllylle, kauden alussa ne ovat takuulla ruosteessa ja edessä on iso kunnostustyö, ennen kuin rinteistä pääsee taas nauttimaan.
Aloita siis huolellisesta puhdistuksesta ja etene sitten jännityksen poistamiseen siteistä. Siteet ovat lopulta kasa jousia, joiden pitää antaa palautua määräajoin. Jos ne ovat koko ajan jännittyneessä tilassa, jossain vaiheessa ne alkavat väsymään ja lopputuloksena mono irtoaa siteestä helpommin.
Haluat myös varmasti tarkastaa kanttien ja vahapinnan kunnon ennen suksien asettamista talviteloille. Kun se osa on hoidettu, ripusta sukset näppärästi kannattimille varmistaen, että suksien kärkiin asetu turhaa painetta.
Tähän tarkoitukseen esimerkiksi suksipussi on erinomainen vaihtoehto! Mikään ei myöskään estä sinua ripustamasta suksia vaakatasoon esimerkiksi Sovellan vaakakiskoille. Voit nostaa samoille kiskoille vaikka koko perheen sukset, sillä kannatteluvoimaa löytyy jopa 150 kg per juoksumetri.
Suunnittele unelmiesi välinevarasto
Harrastuksethan eivät rinnelajeihin ja pyöräilyyn lopu! Kaikista parhaan lopputuloksen saat suunnittelemalla tarpeet ja unelmasi täyttävän varastointiratkaisun 3D Planner -suunnitteluohjelmalla.
Ei ole liian pientä tai suurta varastointratkaisua, johon Sovellan avulla et löytyisi juuri sopivaa ratkaisua!